Loading...

Collège Notre-Dame au Coeur d'Or

Collège Notre-Dame au Coeur d’Or

Het Collège Notre-Dame au Coeur d´Or is een middelbare school met internaat voor jongens, katholiek en onafhankelijk, gesitueerd in de Belgische Ardenne.

Gelegen in het midden van een bosgebied op een plaats genaamd La Converserie, heeft het college het dubbele voordeel dat het door zijn ligging geniet van een buitengewone rust en een gemakkelijke bereikbaarheid met de trein en via de grote verkeersassen.
Het College is geopend vanaf het 6e basisonderwijs tot het einde van het 6e secundair en wil zijn leerlingen een intellectuele, fysieke, artistieke en spirituele opleiding bieden.
Het College ontvangt geen overheidssubsidies ​​en kreeg meermaals steun van het Alcuin Fonds: in 2019 voor de aanwerving van een opvoeder en een sportcoach, en in 2020 voor de renovatie van de slaapzalen en het sanitair in het internaat.

Om meer te weten, dit is hun website.

Het College Notre-Dame au Coeur d´Or biedt elke leerling een volledige opleiding aan.

De ontwikkeling van de intelligentie en “van het hart”

Het doel is om de leerlingen een gedegen en een gestructureerde intellectuele opleiding te geven. Het gebruik van de expliciete methode, de inrichting in kleine klassen, de geïndividualiseerde opvolging van elke leerling, de organisatie van conferenties en van de studietijd die nodig is voor de opname van de vakkennis, evenals het gestructureerde ritme van het leven in internaat zijn allemaal middelen die voor dit doel worden gebruikt.

Het College wil ook de sociale intelligentie van zijn leerlingen ontwikkelen d.m.v. een klimaat van mededogen en gepersonaliseerde attentie, en door de wens om solidariteit tussen de leerlingen aan te moedigen in de geest van scoutspatrouilles.

Onder het drievoudige patronaat van Notre-Dame au Coeur d’Or (Beauraing), Don Bosco en de Heilige Thomas van Aquino, wil het College zijn leerlingen in alle vertrouwen en in een vruchtbare en open omgeving, toestaan te groeien in hun relatie met God. Het College wordt voor de catechetische vorming en de toediening van de sacramenten geholpen door de broeders van Sint-Jan.

Sportieve, manuele en artistieke activiteiten

Het College koos rugby (gegeven in het Engels) als zijn favoriete sport vanwege zijn unieke waarden van kameraadschap, fysieke moed en teamgeest. De groene omgeving van het College staat ook een ontdekking toe van een in België unieke ​​natuurlijke omgeving door activiteiten zoals joggen, luisteren naar de herten (afhankelijk van het seizoen), een moestuin onderhouden, … Ten slotte wil het College ook de artistieke talenten van zijn leerlingen ondersteunen door koorzang en theater.

Share:
  • BRIEF VAN INFORMATIE