Loading...

Europese School Brussel-Argenteuil (EEBA)

Europese School Brussel-Argenteuil (EEBA)

EEBA (Europese School Brussel-Argenteuil) is een meertalige internationale school die het curriculum van de Europese School aanbiedt. Van 19 leerlingen op het moment van de opening in 2016, telt nu de school ongeveer 350 leerlingen sinds het begin van het schooljaar 2021-2022.

EEBA is geaccrediteerd sinds 2016 en werd opgericht als antwoord op een oproep van gezinnen.

EEBA staat open voor alle leerlingen, zonder onderscheid op grond van het werk van hun ouders, in tegenstelling tot de klassieke Europese scholen. Aan het einde van het curriculum kunnen de leerlingen kiezen voor het Europees of het Internationaal Baccalaureaat, die beide worden erkend door de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

De school verwelkomt zowel expats als Belgen van diverse origines of uit gemengde koppels. Vanaf de lagere school worden vier taalafdelingen aangeboden: Engels, Frans, Italiaans en Zweeds, binnen een academisch programma van hoog niveau, met een motiverende begeleiding, een team van gekwalificeerde en attente leraren en een uitzonderlijk groene omgeving die ook kunst, sport en contact met de natuur aanmoedigt.

Binnen dit uitgebreide leerplan krijgt de leerling individuele ondersteuning en gedifferentieerd onderwijs word aangeboden. Het doel is zich aan te passen aan de diversiteit van de bestaande profielen om de vaardigheden van het kind zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Met de hulp van het Alcuin School Fonds heeft EEBA subsidies kunnen krijgen voor het opzetten van een permacultuurproject (groentetuin, eetbaar bos).

Wij nodigen u uit onze website te bezoeken voor meer details.

Share:
  • BRIEF VAN INFORMATIE